• теплый пол днепропетровск
 • газовые котлы днепропетровск
 • строительство Днепропетровск
 • ремонт квартир днепропетровск
 • ремонт домов днепропетровск
 • автономное отопление днепропетровск
 • электрическое отопление днепропетровск
 • ремонт офисов днепропетровск
 • водяной теплый пол днепропетровск
 • утепление стен днепропетровск
 • штукатурка стен днепропетровск
 • шпаклевка стен днепропетровск
 • Okleen sponges
 • Sollicitanten worden in detailhandel meer gescreend

  Recherche met een vergrootglas

  Recherche met een vergrootglas

  Een belangrijk instrument bij het voorkomen van interne fraude door winkelpersoneel, is het Waarschuwingsregister Detailhandel. In het register worden mensen twee of vier jaar opgenomen die zijn ontslagen nadat ze geld of goederen hebben gestolen. Van de lijst wordt steeds meer gebruik gemaakt. In de eerste helft van dit jaar screenden werkgevers ongeveer 25.000 sollicitanten, tweeduizend meer dan in de eerste zes maanden van 2008., zo wordt gemeld in het persbericht van de stichting.
  In 2008 werden al 65% meer sollicitanten gescreend dan in 2007. Het aantal ‘hits’ (treffer bij controle van sollicitant in het Waarschuwingsregister) is meer dan verdubbeld.

  Waarschuwingsregister FAD
  De Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) is de onafhankelijke toezichthouder en
  beheerder van het Waarschuwingsregister. De Stichting FAD werkt aan de integriteit van alle
  winkelmedewerkers. In het Waarschuwingsregister FAD kunnen ex-medewerkers voor maximaal vier jaar opgenomen worden wanneer zij ontslagen zijn wegens diefstal of een ander fraudevergrijp ten aanzien van hun werkgever. Voorwaarde is wel dat er aangifte is gedaan tegen de betreffende ex-medewerker en een afweging is gemaakt. In het register worden mensen twee of vier jaar opgenomen die zijn ontslagen nadat ze geld of goederen hebben gestolen.
  In de eerste helft van 2009 zijn circa 25.000 sollicitanten gescreend tegenover 23.000 in dezelfde periode van 2008. In heel 2008 waren dat er 52.000. Van januari tot en met juni 2009 zijn 207 fraudeurs geregistreerd.
  Dat is een stijging van 53% ten opzichte van dezelfde periode in 2008, toen 135 fraudeurs zijn opgenomen in het Waarschuwingsregister FAD. In heel 2008 zijn 253 frauderende ex-winkelmedewerkers geregistreerd.

  Sweethearting
  Volgens de stichting komt het steeds vaker voor dat er loonbeslag wordt gelegd op het salaris van werknemers omdat die schulden hebben. ‘Sommige mensen menen dat te moeten kunnen compenseren door te stelen van hun baas’, aldus secretaris Sander van Golberdinge.

  In opmars is op het moment het ‘sweethearting’, zoals de stichting het noemt. Werknemers geven daarbij familie of vrienden extra korting of laten ze spullen stelen, in de hoop zelf niet betrapt te worden.

  Als geen extra actie wordt ondernomen, zal naar verwachting de schade in 2009 uitkomen op een bedrag van circa € 180 miljoen. Dat is 10 miljoen euro meer dan in 2008.

  Screenen van potentiële winkelmedewerkers, voorlichting, het goede voorbeeld geven; de ervaring leert dat deelname aan het Waarschuwingsregister duidelijk een preventieve werking heeft.

  Dat het Waarschuwingsregister steeds meer gebruikt wordt is te verklaren door de extra alertheid van de deelnemende winkelbedrijven en een toenemend aantal deelnemers. Er wordt met steun van het ministerie van Justitie een MKB-loket ontwikkeld waardoor nog meer winkeliers zullen deelnemen aan het Waarschuwingsregister FAD. De bedrijven die nog niet deelnemen, lopen daardoor weer extra risico om geconfronteerd te worden met interne fraude.

  Tagged with:
   

  Recent Entries

 • Diploma Links

 • HRM Weblogs

 • Nuttige Links

 • Sollicitatie Links

 • Werving en Selectie Links

 • Zebra Links

 • You must be logged in to post a comment.

 • посуда оптом
 • откосы Днепропетровск
 • металлопластиковые окна Днепропетровск
 • бизнес идеи
 • бизнес план
 • бизнес портал
 • квартиры посуточно днепропетровск
 • бизнес тренинги днепропетровск
 • ораторское искусство Днепропетровск