• теплый пол днепропетровск
 • газовые котлы днепропетровск
 • строительство Днепропетровск
 • ремонт квартир днепропетровск
 • ремонт домов днепропетровск
 • автономное отопление днепропетровск
 • электрическое отопление днепропетровск
 • ремонт офисов днепропетровск
 • водяной теплый пол днепропетровск
 • утепление стен днепропетровск
 • штукатурка стен днепропетровск
 • шпаклевка стен днепропетровск
 • Okleen sponges
 • Boos over gekochte sollicitatiebrieven

  Op verschillende zakensites wordt verontwaardigd melding gemaakt van de ondersteuning die UWV en CWI aan werklozen bieden om hun sollicitatiebrief te laten schrijven door een redacteur. Zibb kopt dat bedrijven bedonderd worden. Bizz spreekt zelfs over brievendieven. Wat is er aan de hand? Vorig jaar hebben CWI en UWV afspraken gemaakt met het bedrijf Briefopbestelling. Dit bedrijf doet precies wat de naam zegt: zij schrijven brieven op bestelling. Niet alleen sollicitatiebrieven, ook voor een vlammende liefdesbrief kan je er terecht. CWI en UWV constateerden dat het voor veel werklozen moeilijk was een goede sollicitatiebrief op te stellen. Het gevolg was dat de werkzoekende direct werd afgewezen en niet werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

  briefopbestelling

  Dat een sollicitant hulp zoekt bij het schrijven van zijn brief is natuurlijk niet nieuw. Familie en vrienden worden ingeschakeld, op het internet worden tips en voorbeelden gegeven en bij de begeleiding naar ander werk zagen vanzelfsprekend ook de outplacement-en re-integratiebureaus altijd al het belang in van een goede brief. Ik vind de termen misleiding en bedrog nogal overdreven en zie de brief vooral als kruiwagen om op gesprek te mogen komen. Pas dan begint de echte kennismaking en daarmee ook de onderzoeksplicht van de werkgever: over welke opleiding, ervaring en competenties zegt de sollicitant te beschikken en klopt dit? Voor mij is de sollicitatiebrief dan ook geen proeve van bekwaamheid en is er pas iets niet in orde als de sollicitant stelt dat hij over goede redactionele vaardigheden beschikt en hierbij verwijst naar de niet zelf geschreven brief.

  Tagged with:
   

  Recent Entries

 • Diploma Links

 • HRM Weblogs

 • Nuttige Links

 • Sollicitatie Links

 • Werving en Selectie Links

 • Zebra Links

 • 1 Comment

  You must be logged in to post a comment.

 • посуда оптом
 • откосы Днепропетровск
 • металлопластиковые окна Днепропетровск
 • бизнес идеи
 • бизнес план
 • бизнес портал
 • квартиры посуточно днепропетровск
 • бизнес тренинги днепропетровск
 • ораторское искусство Днепропетровск