• теплый пол днепропетровск
 • газовые котлы днепропетровск
 • строительство Днепропетровск
 • ремонт квартир днепропетровск
 • ремонт домов днепропетровск
 • автономное отопление днепропетровск
 • электрическое отопление днепропетровск
 • ремонт офисов днепропетровск
 • водяной теплый пол днепропетровск
 • утепление стен днепропетровск
 • штукатурка стен днепропетровск
 • шпаклевка стен днепропетровск
 • Okleen sponges
 • Eén derde van alle bedrijven reageert niet op sollicitatie

  Logo Digitaal werven

  Logo Digitaal werven

  Digitaal-Werven onderzoekt elk jaar de online sollicitatie-ervaring die Nederlandse bedrijven bieden aan hun kandidaten. Hierbij beoordeelt Digitaal-Werven niet alleen de website maar voert zij ook een mystery sollicitatie uit. Uit onderzoek blijkt dat in 2009 één op de drie onderzochte bedrijven niet op deze sollicitatie heeft gereageerd.

  “We hadden wel rekening gehouden met tragere reacties aangezien het onderzoek is uitgevoerd in de zomerperiode. Dat dit mogelijk tot iets meer non response zou leiden was ook ingecalculeerd. Vorig jaar reageerde echter 16% niet op een sollicitatie, nu is 33% van de sollicitaties niet beantwoord, ongeveer een verdubbeling. Dat is toch wel een schok.” aldus Bas van de Haterd, initiatiefnemer van Digitaal-Werven.

  Dat recruitmentactiviteiten vanwege de crisis op een lager pitje staan, mag niet verrassend genoemd worden. Toch is het contact houden met kandidaten ook in mindere tijden, zeker met het oog op de vergrijzing, essentieel voor het lange termijn succes van bedrijven. Het niet reageren op sollicitaties zal het employer brand van een organisatie geen goed doen.

  Gelukkig zijn er uit het onderzoek ook positieve zaken te melden. Zo is het niveau van de online sollicitatie-ervaring net als vorig jaar gestegen en blijkt dat de omvang van een bedrijf niet direct invloed heeft op de kwaliteit van de digitale sollicitatie-ervaring. Daarnaast blijken er dit jaar weer een aantal goede nieuwe wervingssites te zijn bijgekomen. Enkelen daarvan zijn dit jaar zelfs genomineerd voor de verkiezing van de Beste Digitale Sollicitatie-ervaring 2009.

  De zes genomineerden voor dit jaar zijn (in alfabetische volgorde):
  Quinity, Reed Business, Sogyo, TamTam, TenneT en Topdesk

  Van deze genomineerden hebben drie een aparte “werkenbij” site (Quinity, Reed Business en Tennet), de anderen hebben het als onderdeel in hun bestaande site geïntegreerd. Wie van hen de titel Beste Digitale Sollicitatie-ervaring 2009 wint, zal bekend worden gemaakt tijdens het Digitaal Werven-event dat plaatsvindt op 17 november in Utrecht.

  NB Redactie: Tam Tam is de winnaar van de prijs welke op 17 november is uitgereikt! Zie het juryrapport

  Uitreining aan Tam Tam van de digitaal werven Prijs 2009

  Uitreining aan Tam Tam van de digitaal werven Prijs 2009

  Tagged with:
   

  Recent Entries

 • Diploma Links

 • HRM Weblogs

 • Nuttige Links

 • Sollicitatie Links

 • Werving en Selectie Links

 • Zebra Links

 • You must be logged in to post a comment.

 • посуда оптом
 • откосы Днепропетровск
 • металлопластиковые окна Днепропетровск
 • бизнес идеи
 • бизнес план
 • бизнес портал
 • квартиры посуточно днепропетровск
 • бизнес тренинги днепропетровск
 • ораторское искусство Днепропетровск